Το Παιδικό Μουσείο Εξερεύνησης επισκέπτεται τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου!

Το Exploration Children’s Museum με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές του επισκέπτεται τον Ιούνιο την πόλη του Ρεθύμνου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου θα φιλοξενήσει δύο δράσεις του Μουσείου και προσκαλεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν και φυσικά να παίξουν.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα υλοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Δ, Ε και Στ’ τάξης Δημοτικού. Συγκεκριμένα:
• 10.30 π.μ. – 12.00 μ.μ., «Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε»:
Τα παιδιά λύνουν γρίφους, αποκρυπτογραφούν παλιά μυστικά και εξερευνούν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων, κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους το βιβλίο επηρέασε την ανθρωπότητα.
• 12.30 μ.μ. – 14.00μ.μ., «Μες το μουσείο»:
Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη, τα παιδιά εξερευνούν την έννοια «μουσείο» και στήνουν τη δική τους έκθεση. Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να οραματιστούν και να σχεδιάσουν το δικό τους παιδικό μουσείο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα διεξαχθούν στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου: τηλ. 2831029215
Email: libret@sch.gr
Σταυριανού Μπίρη 6, Ρέθυμνο

Περισσότερες πληροφορίες:
Exploration Children’s Museum
www.exploration.gr
Email: info@exploration.gr