Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια με γεμιστήρες, κυνηγετικό όπλο, μαχαίρια και φυσίγγια

Συνελήφθησαν, σήμερα (14.10.2019) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 20, 27 και 40 ετών κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και μετά από  κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σήμερα (14.10.2019) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην επιχείρηση και σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο του 40χρονου και σε κοινή οικία όπου διέμεναν ο 20χρονος με τον 40χρονο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 πιστόλια με τους γεμιστήρες τους,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • αεροβόλο όπλο με διόπτρα,
  • 3 μαχαίρια και
  • 63 φυσίγγια

Επιπλέον, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για πλημμελή φύλαξη όπλου, διότι όπως διαπιστώθηκε τους είχε παραχωρήσει το εν λόγω κυνηγετικό όπλο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.