Ενημερωτική συνάντηση είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με το Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρη Κόκκινο, στο Πέραμα, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης έργων οριοθετήσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας, που εκτελούνται σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Η κα Λιονή, η οποία συνοδευόταν από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης πραγματοποίησε αυτοψία σε σημεία του Γεροτάμου, εντός του Περάματος, η μελέτη οριοθέτησης του οποίου προετοιμάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μυλοποτάμου, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα νομικής και τεχνικής φύσης.

Σημειώνεται ότι ήδη μελέτη οριοθέτησης του Γεροποτάμου έχει δρομολογηθεί και θα προβλέπει παρεμβάσεις σε τρία ακόμη σημεία, Δαφνέδες, Δροσιά και Αλεξάνδρου Χάνι, συνολικού προϋπολογισμού 1.070.000 Ευρώ.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν:

  • Η μεγάλη μελέτη για τη νέα χάραξη του δρόμου «Γαράζο – Αξός – Ανώγεια»
  • Η επικαιροποίηση της μελέτης για την παράκαμψη της Αξού, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.
  • Η ένταξη της μελέτης του οδικού τμήματος «Γαράζο μέχρι Πάνορμο» στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να προγραμματιστεί η χάραξη του νέου άξονα του Μυλοποτάμου.
  • Έργα που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε διάφορα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μυλοποτάμου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές εργολαβίες, που αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων και ποταμών, επισκευές και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού, περίπου, 8.000.000 Ευρώ.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Στη σημερινή συνάντησή μου με το Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Κόκκινο, είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά την πορεία υλοποίησης σημαντικών μελετών, που αφορούν οδικά έργα, καθώς και διάφορα  θέματα οριοθέτησης και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Περάματος. Μάλιστα, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε σημεία του Γεροποτάμου, όπου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις οριοθέτησης , συνολικού προϋπολογισμού, 1.070.000 Ευρώ, βάσει της μελέτης, που εκπονούμε. Σε ό,τι αφορά τέλος τις παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα ήθελα να επισημάνω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης αυτή τη στιγμή εκτελεί, με πιστώσεις οκτώ περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών, αλλά και επισκευές – συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μυλοποτάμου».

 

πηγή: Δελτίο τύπου