Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07.40 το πρωί.

Ήταν σύντομη, αλλά ισχυρή, της τάξεως των 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο ήταν κοντά στα Ανώγεια.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 71 χλμ.

Η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή σε όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας (που μπορεί να αλλάξει) το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:40 το πρωί και είχε επίκεντρο περιοχή 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για επιφανειακό σεισμό, που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. «Ήταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη.

«Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε ο κ.Αρναουτάκης μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.

Μαρίνος Παττακός: «Δεν έχει πέσει ούτε μία πέτρα»

«Ηρεμία επικρατεί στο κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου», επιβεβαίωσε ο κ. Μαρίνος Παττακός, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, συμπληρώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι « ο σεισμός δεν έκανε αίσθηση όσον αφορά την εκκωφαντική του διάσταση, ενώ η διάρκεια της δόνησης ήταν μικρή».

Αναφορικά με το Δήμο Ηρακλείου, «δεν υπάρχει καμία πληροφορία, καμία ζημιά, καμία καταγγελία».

Όπως είπε «δεν έχει πέσει ούτε μία πέτρα», με τα ειδικά συνεργεία να πραγματοποιούν, ήδη, περιπολίες σε εγκαταλελειμμένα – κυρίως – κτήρια του Δήμου.

πηγή: cretedoc.gr