Ραδιοφωνικό πάντρεμα Αθήνας και Ρεθύμνου στο φετινό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το καρναβάλι της Κρήτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αγαπημένος της πρωινής ζώνης των ερτζιανών στο Ρέθυμνο, Παντελής Σπυριδάκης, και η γυναίκα-μαγνήτης του βραδινού ραδιοφώνου στην Αθήνα, Ράνια Κωστάκη, θα είναι οι παρουσιαστές της μεγάλης παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ξεκινά επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου, με το εξής πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημέρας:

– 17:30 Καρναβαλική βόλτα, στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, συντροφιά με τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η πομπή καταλήγει, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

– 19:00 Προσφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου

– 19:30 Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 ξεκινάει επίσημα, με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης να παρουσιάζει τη Θεματική και την αφίσα για το 2017. Ακολουθεί η παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017.

– 20:30, Non-stop party με τους SBARAQUACK στη σκηνή να μας ξεσηκώνουν με Funk, Disco, Rock’ n roll και Balkan ρυθμούς και πολλές-πολλές άλλες εκπλήξεις!

Στους χορηγούς επικοινωνίας του φετινού καρναβαλιού είναι και η αγγλική εφημερίδα Rethymno Post που κυκλοφορεί στο Ρέθυμνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το καρναβάλι της Κρήτης… εδώ.

Ποιοι είναι οι παρουσιαστές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017

Παντελής Σπυριδάκης

Από τους λίγους δημοσιογράφους με… πτυχίο, καθώς είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αγαπημένο του μέρος το χωριό Πηγή στο Ρέθυμνο, όπου και θα συναντήσει κανείς όλο το… σόι των Σπυριδάκηδων, αν και ο ίδιος μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου και πήγε… σχολείο.

Τον γνωρίσαμε αρχικά από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, όμως πολύ σύντομα άνοιξε τα φτερά του και πήγε στην Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ, όπου επί σειρά ετών παρουσίαζε την μεσημεριανή εκπομπή “Καλώς Ορίσατε”, δίνοντας τη δική του νότα στα μεσημέρια της Κρήτης.

Το 2014 αποχώρησε από την τηλεόραση για να τον κερδίσει μία άλλη αγάπη του… το ραδιόφωνο.

Κατάφερε μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΟΣ 94,2 να συνεχίσει να μας “ενοχλεί” τα μεσημέρια, αλλά φέτος κατάφερε να ταρακουνήσει για τα καλά την πρωινή ζώνη των ερτζιανών, ξυπνώντας τους πάντες λίγο μετά τις 8.

Από το 2013 συνεργάζεται και με την αγγλική εφημερίδα Chania Post, ενώ από πέρυσι επιμελείται την επίσης αγγλική εφημερίδα Rethymno Post, τρελαίνοντας τουρίστες και μόνιμους αλλοδαπούς κατοίκους με τη στήλη του “Live, Love, Laugh” (Ζήσε, Αγάπησε, Γέλα).

Εσχάτως ο Παντελής διαβάζεται και μέσω του περιοδικού In Town που κυκλοφορεί στα Χανιά.

Ράνα Κωστάκη

Ήταν το 1993 όταν δημιουργήθηκε το πρώτο φλέρτ  της  Ράνιας  με το ραδιόφωνο.

Ένα φλερτ  που έμελε να γίνει έρωτας  κεραυνοβόλος, και τελικά  αγάπη μιας ζωής.  Όλα ξεκίνησαν όταν, ως νεαρή ακροάτρια, βρέθηκε στο studio του ANT1 97.5 στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε,  και  της  ζητήθηκε να κάνει μια αφιέρωση.

Η στιγμή ήταν μαγική για την ίδια και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία… Αργότερα την ίδια χρονιά, παράλληλα με το σχολείο και υπό την επίβλεψη των γονιών της (μόλις 13 ετών)  συμμετέχει στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού με επιτυχία.

Δυο χρόνια αργότερα, μία ακόμα καλλιτεχνική της κλίση κάνει την εμφάνισή της.

Το σχέδιο, ως κύριο εκφραστικό μέσο, την οδηγεί  το 1997, σε εξετάσεις  στη σχολή Καλών Τεχνών, κατά τις οποίες  επιτυγχάνει την εισαγωγή της στο τμήμα Ρεθύμνου!

Τελικά την κέρδισε το ραδιόφωνο καθώς έχοντας  τη δική της εκπομπή από το 1994 ήδη, στον Kiss fm 90.8,της ήταν αδύνατο να εγκαταλείψει το Ραδιόφωνο και τη συμπρωτεύουσα.

Η αγάπη της όμως για το σχέδιο και  τη μόδα και η ανάγκη της να εκφραστεί καλλιτεχνικά, την οδήγησαν στη δημιουργία της σειράς ρούχων «Rania Kostaki»  με την οποία δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Το καλοκαίρι του 2003 έρχεται η κατάλληλη πρόταση από τον Kiss fm 92.9 της Αθήνας και η Ράνια, χωρίς δεύτερη σκέψη, κάνει το μεγάλο βήμα της μετάβασης στην πρωτεύουσα.  Η πρόταση αφορούσε τη βραδινή ζώνη του σταθμού, με την οποία και ταυτίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια συμπληρώνοντας έτσι, 11 χρόνια νυχτερινών εκπομπών.

Το 2005, έπειτα από 11ετή πορεία σε ραδιόφωνα ξένου ρεπερτορίου, η αρχή της συνεργασίας της με τον Ρυθμό 9,49 είναι γεγονός  όπως και η μετάβασή της στη πρωινή πλέον ζώνη και στο Ελληνικό ρεπερτόριο.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, φλέρταρε με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια την πρωινή ζώνη μέχρι το 2015, όταν και επέστρεψε στο σπίτι της όπως συνηθίζει να λέει και η ίδια.

Αυτή την περίοδο την βρίσκουμε στο Ρυθμο 949 και από το πόστο της music manager είναι ο άνθρωπος που έχει την άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες και την δισκογραφία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το μικρόφωνο και για το λόγο αυτό κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ Οργανώνει εγκλήματα καρδιάς και συνωμοτεί με τους ιδιαίτερους καλεσμένους της και επιλέγει μαζί τους αγαπημένα τραγούδια!

Νύχτα Ράδιο-Φόνου μια εκπομπή που θυμίζει πολύ τις παλιές ραδιοφωνικές της εκπομπές με ιδιαίτερους καλεσμένους και μουσικές που ταιριάζουν στην περίσταση!

πηγή: parakritika.gr