Βρίσκονται κοντά στον συνάνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, εθελοντικά και καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ένα παραπάνω, τώρα το καλοκαίρι, οι Δότες Ζωής στο Ρέθυμνο, απέδειξαν ότι με την εθελοντική αιμοδοσία, φροντίζουν να εξασφαλίζουν την επάρκεια σε αίμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και το μοναδικό νοσηλευτικό της ίδρυμα.

Οι σταθερές ανάγκες σε αίμα για αίμα σε ασθενείς, σε συνδυασμό με τα αυξημένα τροχαία και τον τουρισμό, δεν αφήνουν εξάλλου, διαφορετικά περιθώρια.

Το Ρέθυμνο και οι Ρεθεμνιώτες απέδειξαν ότι… «είναι εκεί» στη δύσκολη και όχι μόνο στιγμή, του ντόπιου συνανθρώπου, του επισκέπτη, όποιου έχει ανάγκη από μια χείρα βοηθείας στην κυριολεξία για να σταθεί στη ζωή.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φορέων, συλλογικοτήτων και απλού κόσμου που βρέθηκε στο μητροπολιτικό δημαρχείο για να δώσει λίγο αίμα για τον συνάνθρωπο.

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν ανάγκες σε αίμα στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, πόσω μάλλον το καλοκαίρι που με τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και με την μάστιγα των τροχαίων να μην αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το πόσο σημαντικό είναι, ένας άνθρωπος με τη δωρεά μιας φιάλης αίματος, να βοηθήσει ακόμα και τρεις συνανθρώπους του στη δύσκολη στιγμή.

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ρεθύμνου, Δότες Ζωής, στα 5 χρόνια ζωής του, αριθμεί 75 ενεργά, εγγεγραμμένα μέλη και ακόμα πιο πολλούς φίλους που με κάθε αφορμή, δίνουν απλόχερα, ζωή στον συνάνθρωπο.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

πηγή: cretedoc.gr