Με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε σήμερα στα Γραφεία της ΠΕΔ, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη για τις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις, τις προτεραιότητες και τις διεκδικήσεις της ΠΕΔ Κρήτης για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες του νησιού μας.

Συζητήθηκαν  ακόμα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Κρήτης, με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ να επισημαίνει την ανάγκη άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων της Κρήτης (λόγω της απώλειας εσόδων που καταγράφουν), την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις, την τροποποίηση του νόμου  για τις δημόσιες συμβάσεις καθώς επίσης και σειρά άλλων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τις δράσεις που αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορούν την στήριξη κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, την κρίσιμη αυτή περίοδο που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε επίσης στις θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη και αφορούν τόσο την Αυτοδιοίκηση όσο και τους πολίτες.

Ο κ. Βαρδάκης με τη σειρά του δήλωσε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ΠΕΔ Κρήτης αλλά και των ΟΤΑ και τόνισε ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.