Βιογραφικό Συγγραφέα

O Mανώλης Συλλιγάρδος, με καταγωγή από τη Βουλισμένη της Νεάπολης Κρήτης, γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της επαρχίας Μεραμπέλλου Λασιθίου. Ο πατέρας του Νίκος Συλλιγάρδος ή “Κόκκινος”, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΕΑΜ, έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, όταν ο γιός του ήταν δέκα χρόνων. Οι γονείς του, βαθιά Δημοκράτες με πίστη στο Θεό αλλά και στην αξία της ελευθερίας, του έδωσαν τα πρώτα σκιρτήματα πατριωτικής συνείδησης.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Υπηρετεί στη Δασική Υπηρεσία ως Δασολόγος από το 1985 και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Δ/ντής Δασών Νομού Λασιθίου.

Έχει γράψει το ιστορικό μυθιστόρημα «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ», το οποίο έχει εκδοθεί από τη «Συλλεκτική Πένα» το 2016. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με θέματα επιστημονικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου και συμμετέχει ως ομιλητής σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Είναι πνεύμα ανήσυχο με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές ευαισθησίες. Ευελπιστεί να συνεχίσει το γράψιμο που αποτελεί ένα ανοικτό παράθυρο, για να ελευθερώνει αυτά που τόσα χρόνια έκρυβε μέσα του.

Ο Μανώλης Συλλιγάρδος φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, στον “Ήχος fm 94.2” και την εκπομπή “Μαζί το πρωί” με την Ελευθερία Μπεμπή, όπου μίλησε για το βιβλίο του “Πρόσφυγες”, αλλά και για τα επόμενα που ετοιμάζει.

Ακούστε τη συνέντευξη στο παρακάτω link: