Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθυμνης, Μαρία Λιονή, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου δήλωσε τα εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα τριάντα επτά χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτελεί κορυφαίο σύμβολο αντίστασης στη νεότερη πολιτική μας ιστορία και σημείο αναφοράς των σύγχρονων κοινωνικών κινημάτων για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι μνήμες της εποχής, επαναφέρουν όλα εκείνα τα τραγικά γεγονότα και περιστατικά, που άφησαν αδρά τα σημάδια τους στην ιστορία του τόπου μας και συγκλόνισαν τις ελεύθερες δημοκρατικές συνειδήσεις.
Γεγονότα και πράξεις πρωτόγνωρες για τα ανθρώπινα δεδομένα, που αναδεικνύουν τη μεγαλοπρέπεια της ψυχής όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ιδέες, αξίες και ιδανικά.
Χάρη σε αυτές τις πράξεις αυτοθυσίας της τιμημένης γενιάς του Πολυτεχνείου, οι Έλληνες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να ζουν, να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα. Οι σύγχρονοι αυτοί ήρωες, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, γιατί άνοιξαν το δρόμο για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, που αντιδρά σε φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές.
Το Πολυτεχνείο είναι η ζωντανή ιστορική παρακαταθήκη του λαού και κυρίως της νεολαίας μας, μετουσιώνοντας τον αγώνα της κοινωνίας για το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης των πολιτών της.
Δυστυχώς η τρέχουσα συγκυρία και η δοκιμασία, που περνά η χώρα μας λόγω του Κορωνοϊού δεν μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η θυσία τους και η δύναμη ψυχής τους  ζει μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μας, εμπνέοντας δύναμη και ελπίδα στην Κοινωνία μας».

 

πηγή: Δελτίο τύπου