Στην Αθήνα για προώθηση θεσμικών και οικονομικών θεμάτων που άπτονται τόσο της ΕΠΣΡ όσο και των Σωματείων Μελών της, βρέθηκε την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15/12/2011 ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεώργιος Σταράκης. Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κο Σοφοκλή Πιλάβιο καθώς και με προισταμένους των υπηρεσιών της Ομοσπονδίας .

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι, ήταν το οικονομικό το οποίο ταλανίζει όλη την αθλητική οικογένεια. Ο κος Πρόεδρος της ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη 29/02/2012 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει σπουδαίο φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει του EURO 2012 (στις 08/06/2012) με αντίπαλο την αντίστοιχη ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ.

Η ΕΠΣΡ εξασφάλισε εισιτήρια για να παρακολουθήσουν τον σπουδαίο αυτό αγώνα αλλά και να δουν από κοντά όλα τα αστέρια της Επίσημης Αγαπημένης οι Ρεθεμνιώτες Φίλαθλοι.

Όσοι επιθυμούν μεμονωμένα ή σε συλλογικό επίπεδο (μετακίνηση Ακαδημιών) μπορούν από σήμερα να πραγματοποιούν προεγγραφές τις εργάσιμες ημέρες και ώρες(09:00-13:00) στα γραφεία της ΕΠΣΡ τηλέφωνο επικοινωνίας 28310- 50865 ή στο email: epsr@otenet.gr .

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΡ συναντήθηκε με τον Γ.Γ.Α κο Παναγιώτη Μπιτσαξή με τον οποίον συζήτησε το θέμα της χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών Σωματείων και του υπενθύμισε ότι οι τακτικές επιχορηγήσεις έχουν να δοθούν αρκετό χρονικό διάστημα. Ο κος Γενικός κατανόησε το δίκαιο αίτημα των ερασιτεχνικών Σωματείων και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να χρηματοδοτηθούν μέσα στο 2012.
Επίσης ο κος Γενικός θα βρίσκεται στην πόλη μας το Σάββατο 14 /01/2012 όπου θα κηρύξει την έναρξη της σημαντικής επιστημονικής ημερίδας με θέμα τη παιδική κακοποίηση. Η Ημερίδα είναι υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α και της Ε.Π.Ο και τις εργασίες θα παρακολουθήσουν οι υποψήφιοι προπονητές και συντελεστές της 64ης Σχολής ΟΥΕΦΑ Β΄ΡΕΘΥΜΝΟ 2012. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για παράγοντες, προπονητές καθώς και για όποιον επιθυμεί.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΡ συναντήθηκε την Πέμπτη 15/12/2011 με τον Γενικό Διευθυντή Marketing ΟΠΑΠ κον Σωτήρη Σπανίδη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού όπου συμφώνησαν να τεθεί και να χρηματοδοτηθεί η πιο πάνω επιστημονική ημερίδα από τον ΟΠΑΠ. Μάλιστα, τόσο οι ομιλίες των επιστημόνων αλλά και οι τοποθετήσεις από το ακροατήριο θα συμπεριληφθούν σε ειδικό βιβλίο το οποίο στη συνέχεια θα αποσταλεί στα θεσμικά όργανα του Ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο.
 
ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΧΟΜΠΗΣ