Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, με παρόντες τον Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποταμου κ.κ. Ευγένιο, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, τους εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της αθλητικής οικογένειας και πολλών πολιτών, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα με θέμα: «Σπάζοντας τον κύκλο της παιδικής κακοποίησης».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΕΠΣ Ρεθύμου και τελούσε υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού , της Ε.Π.Ο και του ΟΠΑΠ.
Την ημερίδα παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταράκης και περιελάμβανε εξαιρετικά μορφωτικές παρουσιάσεις από 3 σημαντικούς επιστήμονες: Την κυρία Παρασκευή Νικηφόρου, ψυχολόγο, που ανέλυσε διεξοδικά το θέμα: «Παιδική Κακοποίηση: Μια οδυνηρή πραγματικότητα πίσω από κλειστές πόρτες», την κυρία Ελένη Καρτσωνάκη, ψυχολόγο παιδιών και εφήβων που εξήγησε μεθοδικά την «Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης: «Ακούμε» πραγματικά τα παιδιά μας? Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και αναγνωρίζοντας τα σημάδια κινδύνου» και την κυρία Στέλλα Αρναούτογλου, παιδοψυχολόγο, που μίλησε με σαφήνεια πάνω στο αντικείμενο με την πραγματεία της: «Θωρακίζοντας τα παιδιά μας : Ο ρόλος των γονιών σε κάθε εξελικτικό στάδιο. Συνηθισμένα λάθη, μικρές βελτιώσεις που φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα».

Εξίσου σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Γ.Γ. Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος συνεχάρη την ΕΠΣΡ για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία και τόνισε ότι η πολιτεία θα προωθήσει ειδικές ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου τα παιδιά να προστατευθούν από τέτοια νοσηρά φαινόμενα που διαιωνίζονται, όταν τα συντηρεί ο κατακριτέος “νόμος της σιωπής.
Στην ημερίδα τοποθετήθηκε και η προϊσταμένη Τμήματος Σωματείων και Γυμναστηρίων της ΓΓΑ, Αθηνά Αξαρλή, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας, πάνω στην προστασία των παιδιών, μέσω των κανόνων λειτουργίας των σωματείων, οι οποίοι οφείλουν να γίνονται σεβαστοί.
Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης, η κ. Μαρία Κάβαλου, Προϊσταμένη δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και εκπρόσωποι των συνδέσμων προπονητών Ελλάδος και Κρήτης. Ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητής Βαγγέλης Πρόκος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Χανίων «Ο Παγκρήτιος» Γιώργος Σπαράκης.


 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ