Από παιδικές φωνές «πλημμύρησε» παρά την συνεχή βροχόπτωση την Παρασκευή το απόγευμα το «Θ. Βαρδινογιάννης» της Επισκοπής, αφού για μια ακόμα χρονιά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου». Γονείς και φίλοι των μικρών ποδοσφαιριστών βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των πιτσιρικάδων.
Ανάμεσα στους θεατές στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά βρέθηκε και ο ποδοσφαιριστής Μανώλης Ψωμάς παρακολουθώντας όλους τους αγώνες του τουρνουά. Διεξήχθησαν αναμετρήσεις δυο διαφορετικών ηλικιών με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν η ακαδημία της Επισκοπής του Ajax Ρεθύμνου του Αστέρα Ρεθύμνου και η Πράσινη Ακαδημία Ρεθύμνου. Οι ομάδες 2003-04 (7×7) έδωσαν τρεις αγώνες διάρκειας 20’ λεπτών ο κάθε ένας, ενώ αυτές των 2005-06 (6×6) έδωσαν μόλις ένα αγώνα διάρκειας 15’ λεπτών αφού οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνουν και οι τρεις προγραμματισμένες αναμετρήσεις.


 
Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων:
Γεννηθέντες 2003-04
1. Επισκοπή – Αστέρας Ρεθύμνου 2-1
2. Πράσινη Ακαδημία – Ajax Ρεθύμνου 3-0
3. Επισκοπή – Ajax Ρεθύμνου 7-0
4. Πράσινη Ακαδημία – Αστέρας Ρεθύμνου 5-0
5. Ajax Ρεθύμνου – Αστέρας Ρεθύμνου 2-6
6. Πράσινη Ακαδημία – Επισκοπή 1-4
Γεννηθέντες 2005-06
1. Επισκοπή – Ajax Ρεθύμνου 2-1
2. Αστέρας Ρεθύμνου – Πράσινη Ακαδημία 1-2


 
Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά τα οποία μοίρασε μετά το πέρας των αναμετρήσεων ο Άγιος Βασίλης ενώ σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά απονεμήθηκαν έπαθλα.Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τα κάλαντα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2012.
 
 
ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΧΟΜΠΗΣ