Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή

Αφαίρεσε δύο (2) οχήματα και δύο (2) δίκυκλες μοτοσυκλέτες και με τη χρήση αυτών αφαίρεσε τσάντες οι οποίες περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα

Επιπλέον, συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτη με υπολογιστή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν χθες (02.10.2019) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών οχημάτων (Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ. 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες) και έξι (6) υποθέσεις αρπαγής τσαντών και Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (02.10.2019) το απόγευμα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός 37 ετών, κατηγορούμενος για απάτη με υπολογιστή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας  και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.07.2019  έως  και την 1.10.2019 είχε διαπράξει δύο κλοπές οχημάτων (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών και στη συνέχεια με τη χρήση αυτών διέπραξε έξι (6) αρπαγές τσαντών, οι οποίες περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, από την συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 33χρονος αφαίρεσε πορτοφόλι και στη συνέχεια το παρέδωσε στον 37χρονο ο οποίος προέβη σε αγορές χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα ανάληψης που είχε στο εσωτερικό του.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος, ενώ τα αφαιρεθέντα είδη βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον, τα οχήματα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα  βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.