Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης ενημερώνει τους μαθητές Λυκείων, τους υποψήφιους φοιτητές, τους φορείς του Ρεθύμνου και κάθε ενδιαφερόμενο για τα 11 Ακαδημαϊκά Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου της χώρας. Στην ενημέρωση θα παρουσιαστούν τα αντικείμενα που το Πανεπιστήμιο θεραπεύει, τις προοπτικές για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:30 στο χώρο έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου. Στον εξωτερικό αυτό χώρο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε ένα από τα 11 ακαδημαϊκά Τμήματα τα οποία ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο και τα οποία θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα μπορούν παράλληλα να συζητήσουν με Καθηγητές του Πανεπιστημίου και να παρακολουθήσουν ενημερωτικές παρουσιάσεις και φυσικά να πάρουν μαζί τους σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει μια παρουσίαση της Ακαδημαϊκής Δομής του νέου Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει διαδραστική συζήτηση των συμμετεχόντων με τη Διοίκηση και Καθηγητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.