Στον ρόλο της «αθλητικής οικογένειας» σε ακραία φαινόμενα παιδικής κακοποίησης και πρόληψης από τέτοιου είδους γεγονότα στάθηκε ο Γιώργος Σταράκης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, παραχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι συνέντευξη τύπου προαναγγέλλοντας την πολύ σημαντική ημερίδα που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στην αίθουσα του ΕΒΕ. «Σπάζοντας τον κύκλο της παιδικής κακοποίησης», είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει η ΕΠΣΡ και θα τελεστεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, της ΕΠΟ και του ΟΠΑΠ στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου.


 
ΣΤΑΡΑΚΗΣ: «ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, άνοιξε την συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στην σημασία που έχει όλη η αθλητική οικογένεια να έχει τα μάτια και τα αυτιά της ανοικτά, για να προστατεύει τη νεολαία, προασπίζοντας και ενισχύοντας το άθλημα.
«Η ΕΠΣΡ είναι η αρμόδια αρχή για την εκπροσώπηση και προαγωγή του αθλήματος του ποδοσφαίρου στο νομό μας. Βασικός σκοπός είναι επίσης να προασπίζει και να ενισχύει το άθλημα.
Όλη η αθλητική οικογένεια οφείλει να έχει μάτια και αυτιά ανοικτά, να είμαστε δίκαιοι και ψύχραιμοι στις κρίσεις μας, αλλά και να εφοδιαστούμε με γνώσεις για να μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας, τόσο σα γονείς όσο και σα παράγοντες του κορυφαίου αθλήματος στον κόσμο, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τον ψυχισμό τους και να είμαστε έτοιμοι να τα αφουγκραστούμε όταν και όποτε χρειαστεί.
Για το λόγο αυτό οργανώνουμε το Σάββατο την πολύ σημαντική επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Σπάζοντας τον κύκλο της παιδικής κακοποίησης». Στο πάνελ θα βρίσκονται τρεις λαμπρές επιστήμονες, οι οποίες έχουν καταθέσει επανειλημμένα τα πλούσια διαπιστευτήριά τους στη κοινωνία. Είναι κυρίες στρατευμένες στη μελέτη, την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής και πάνω στον ψυχισμό είναι όλο το θέμα που έχουμε επεξεργαστεί».
Στη συνέχεια ο κ. Σταράκης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που έχουν αγκαλιάσει αυτή την ημερίδα και θα δώσουν το παρόν το Σάββατο στην αίθουσα του ΕΒΕ. «Την ημερίδα θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος έρχεται την Παρασκευή στην πόλη μας με τις κυρίες Σακελλαρίου, Αξάντη αλλά και άλλα θεσμικά όργανα.
Θέλω να πιστεύω πως τα χρήσιμα συμπεράσματα που θα βγουν θα μας βοηθήσουν για να θωρακιστούμε περισσότερο και για να ξέρουμε τί να πούμε και τί να κάνουμε και για να μην ξανασυμβεί αυτό που συνέβη.
Σαν ΕΠΣΡ και εκ μέρους τους Δ.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα θεσμικά όργανα που έχουν δηλώσει συμμετοχή, τον απλό κόσμο που θα λαμπρύνει την  εκδήλωση με την παρουσία του.
Επίσης, θα παραστεί και η 64η Σχολή Προπονητών Ουέφα Β’ «Ρέθυμνο 2012», που βρίσκεται στην πόλη μας και δεν είναι μικρό πράγμα να είναι πάνω από 50 εκπαιδευτές να μένουν στην πόλη μας, σημαντικό και από πλευράς εσόδων για την πόλη μας. Επίσης, θα παρευρεθεί το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ και διεθνής εκπαιδευτής διαιτησίας κ. Κύρος Βασσάρας».
 
«ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ»
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ στάθηκε στον βασικό στόχο διενέργειας αυτή της ημερίδας που δεν είναι άλλος από την πρόληψη τέτοιων γεγονότων.
«Όταν έγινε αυτό που έγινε, καταλάβαμε σαν θεσμικό όργανο ότι δεν ξέρουμε τι να πούμε. Πραγματικά όλοι μας και οι συνεργάτες μου και εγώ, σαν γονείς και σαν παράγοντες δεν ξέραμε τι ν’ απαντήσουμε σε ερωτήματα, δεν ξέραμε πως πρέπει να προφυλάξουμε το ποιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, που είναι η νεολαία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πάνω από 2.500 παιδιά αθλούνται μέσα στα γήπεδα και όσον αφορά το άθλημα που εκπροσωπώ, το ποδόσφαιρο. Αφήνω έξω το μπάσκετ, το βόλεϊ, το κολύμπι και το στίβο. Κανείς δεν ξέρει ποτέ πως και τι θα του συμβεί, γι’ αυτό και δεν κάναμε κάποια δήλωση εις βάρος του αθλήματος. Έτυχε και δεν είναι μπερδεμένο το ποδόσφαιρο. Με αυτή λοιπόν την ημερίδα, η οποία έχει και την  υποστήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ (θα βγει βιβλίο το οποίο θα μοιραστεί στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών) καταλάβαμε ότι πρέπει κάτι να κάνουμε, γι αυτό μετέβηκα στην Αθήνα και είχα συνομιλίες με διάφορους φορείς, οι οποίοι και στήριξαν αυτή τη πρωτοβουλία, όπως έκανε και η τοπική κοινωνία. Ο λόγος της διεξαγωγής είναι για να γίνουμε καλύτεροι και για να ξέρουμε πως ν’ αντιδράσουμε σε ανάλογα περιστατικά. Το βασικότερο είναι να προλάβουμε τυχόν κακό. Ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί και από πού θα συμβεί. Στόχος είναι η πρόληψη».
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΩΡΑ 11.00 Π.Μ : Χαιρετισμός από Θεσμικά όργανα
ΩΡΑ 11.15 ΠΜ : Έναρξη εργασιών Ημερίδας από Γ.Γ.Α κο Παναγιώτη Μπιτσαξή  
ΩΡΑ11.16 – 11.40 : Η κα  Καρτσωνάκη Ελένη – Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων         αναλύει το θέμα : « Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης: «Ακούμε» πραγματικά τα παιδιά μας? Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και αναγνωρίζοντας τα σημάδια κινδύνου»
ΩΡΑ 11.41-12.15 : Η κα Νικηφόρου Παρασκευή- Ψυχολόγος αναλύει το θέμα :
 «Παιδική Κακοποίηση: Μια οδυνηρή πραγματικότητα πίσω από κλειστές πόρτες»
ΩΡΑ 12.25-12.35 : ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ – ΚΑΦΕ
ΩΡΑ 12.36-13.00 : H κα Αρναούτογλου Στέλλα – Παιδοψυχολόγος αναλύει το θέμα :
«Θωρακίζοντας τα παιδιά μας : Ο ρόλος των γονιών σε κάθε εξελικτικό στάδιο . Συνηθισμένα λάθη , μικρές βελτιώσεις που φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα»
ΩΡΑ 13.00 : Ερωτήσεις – απορίες από το κοινό. Απαντήσεις από τις ομιλήτριες
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ