Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Νοεμβρίου 2020 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση   στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για καταγραφή των ζημιών που υπέστη η επιχείρησή τους,  από τις αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους ( συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και στην συνέχεια σκαναρισμένη) στο email: gpetrakis@crete.gov.gr

Εναλλακτικά,  μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κεντρικό Κτίριο Π.Ε. Ρεθύμνης, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ος όροφος, γραφείο 204) αφού αρχικά επικοινωνήσουν για ραντεβού με το τηλέφωνο 2831340716. Κατά την προσέλευση στην ΠΕ Ρεθύμνου, θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid 19 ( μάσκα, αποφυγή συνωστισμού κτλ)

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής ( φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτηρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρησή του.

Η παραπάνω ανακοίνωση αφορά τις πληγείσες επιχειρήσεις. Για την καταγραφή πληγεισών οικιών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους κατά τόπους Δήμους.

 

πηγή: Δελτίο τύπου

φωτογραφία: από το αρχείο