Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Αγίου Βασιλείου για τους Δασικούς χάρτες επισκέφτηκε σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και της επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με το θέμα.

Όπως επεσήμαναν, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, κ.κ Ανδριανάκης Σπύρος, Μαυροτσουπάκης Μιχάλης και Σαββοργιννάκης Χρήστος,  η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο Νομό μας αντί να επιλύει ζητήματα, που θα συμβάλλουν στη χάραξη μιας σύγχρονης δασικής και αγροτικής πολιτικής, επιτείνει τη σύγχυση και την ανασφάλεια των ιδιοκτητών γης, λόγω σοβαρών προβλημάτων, που ανακύπτουν και δυστυχώς έχουν καταστροφικές συνέπειες. Για αυτό το λόγο, μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Αγίου Βασιλείου χαρακτήρισαν επιβεβλημένη την απόσυρση και αναμόρφωση των δασικών χαρτών, ώστε να υπάρξει σωστή αποτύπωσή τους και να αναρτηθούν εκ νέου στη συνέχεια.

Η κα Λιονή με τη σειρά της ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και των Δήμων του Νομού με την Συντονίστρια της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, καθώς και για τις τηλεδιασκέψεις με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Αμυρά και φορείς της Κρήτης για το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης αναφέρθηκε επίσης στην  αναγκαιότητα αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, αλλά και της χορήγησης παράτασης στην προθεσμία κατάθεσης των αντιρρήσεων, καθώς το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο δεν επαρκεί για ένα θέμα τόσο περίπλοκο, που χρειάζεται περαιτέρω αποσαφήνιση από την Πολιτεία, ιδίως σε ό,τι αφορά στο θέμα των ιδιοκτησιακών καθεστώτων.

Τέλος, η κα Λιονή ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης θα συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα τους Δασικούς Χάρτες.

 

πηγή: Δελτίο τύπου