Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και τα στελέχη του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Κρήτης,  (ΚΕΚΑΠΕΡ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) είχε σήμερα ο Πρόεδρος της  Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων «Ξένιος Ζευς», κ. Εμμανουήλ Περάκης σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης, που έχουν υλοποιηθεί από κοινού, αλλά και των προγραμματισμό νέων δράσεων.

Όπως επισημάνθηκε το  Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ σε συνεργασία  με την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ξένιος Ζευς» έχουν υλοποιήσει από το 2011 εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν  1186 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα εκ των οποίων  ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση με επιτυχία 1022 (ποσοστό επιτυχίας 87%. Στην παραπάνω συνεργασία συμμετέχει ανελλιπώς και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και το οποίο φιλοξενεί και τις εκδηλώσεις απονομής Βεβαιώσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε διεξοδική αναφορά στα προγράμματα του 2020, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν έως 31/12/2020 (Δέσμευση Πρόσκλησης ΛΑΕΚ).

Τα επιδοτούμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης ΛΑΕΚ 1-49 προτίθεται να υλοποιηθούν από το δικαιούχο φορέα την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης).

Τα σεμινάρια αναφέρονται στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Προληπτικά Μέτρα και Προστασία για το COVID 19 , Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – HACCP, 40 ώρες, (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)
  2. Επικοινωνία, συμπεριφορά, διαχείριση παραπόνων στο τουριστικό περιβάλλον, 40 ώρες, (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)
  3. Βασικές Δεξιότητες Η/Υ , 40 ώρες, (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)
  4. Αγγλικά Τουριστική Ορολογία, 40 ώρες, (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)
  5. Γαλλικά Τουριστική Ορολογία, 40 ώρες, (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)
  6. Υπάλληλος Υποδοχής Εξυπηρέτησης Πελατών 40 ώρες, (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, που απασχολούν από 1-49 εργαζόμενους ή οι εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα που το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερή εργασία και να μην εμφανίζονται απασχολούμενοι σε επιχείρηση.

Δεδομένου του ανταποδοτικού χαρακτήρα του προγράμματος η συμμετοχή των βραχυχρόνια καταρτιζομένων στο πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προγράμματος δεν επηρεάζει το καθεστώς ανεργίας τους.

Η επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα παραπάνω κόστος καθώς οι δαπάνες του προγράμματος καλύπτονται μέσω της εργοδοτικής εισφοράς που κατέβαλαν και αποταμιεύτηκε στο λογαριασμό του ΛΑΕΚ.