Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ., κ. Άρη Παπαδογιάννη, επισκέφθηκε την Τρίτη 14/07/2020, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, κ. Γιάννης Κουράκης, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων.

 

Στην διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο θέματα Ανάπτυξης που αφορούν ολόκληρη την Κρήτη, άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων του Α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, με  έμφαση στους «αδύναμους» – σε τεχνικό επίπεδο – δήμους, οι οποίοι όπως τονίστηκε, «θα πρέπει να υποστηριχθούν».

Ιδιαίτερος λόγος έγινε ακόμη και για τον διευρυμένο ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Π.Ε.Δ.Κρήτης, η οποία ούσα κι επίσημα μέτοχος του Ο.Α.Κ., συνεργάζεται πλέον στενά με την διοίκηση του οργανισμού, προς αυτή την κατεύθυνση, για πολύ σημαντικά αναπτυξιακής φύσεως ζητήματα, που αφορούν το νησί.

Οι κύριοι Κουράκης και Παπαδογιάννης,  δεσμεύθηκαν για κοινή συνεδρίαση του Ο.Α.Κ. και της  Π.Ε.Δ.Κ. παρουσία όλων των δημάρχων της Κρήτης.  Τόνισαν δε με έμφαση, «την ανάγκη στενής συνεργασίας της Π.Ε.Δ.Κ. με τους Δήμους και τον Ο.Α.Κ., με κοινό στόχο  την υλοποίηση μιας σειράς έργων ανάπτυξης, υποδομών και διαχείρισης νερού, σε ολόκληρο το νησί».  

 

Δελτίο τύπου