Με αφορμή το θάνατο της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας της Περιφέρειας Κρήτης, Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εκφράζοντας και τους συναδέλφους, όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνης, (κ.κ. Βαονάκη Δημήτρη, Δανδουλάκη Κωνσταντίνο, Κακογιαννάκη Νικόλαο, Κλάδου Κυριακή, Παρασύρη Ιωάννη, Σταθάκη Ιωάννη, Χνάρη Εμμανουήλ)  θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου, Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη,  για την απώλεια της αγαπημένης τους συζύγου, μητέρας, κόρης, αδερφής.

Θεωρούμε τιμή μας και προνόμιο τη δυνατότητα, που είχαμε να τη  γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί της ως συνοδοιπόροι μέσα από την κοινή μας πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης. Υπήρξε ένα πολλά υποσχόμενο  στέλεχος της Αυτοδιοίκησης με όραμα και θέληση για προσφορά στην τοπική ανάπτυξη και πρόοδο, μια τεχνοκράτης και επιστήμονας με άρτια κατάρτιση και μια προσωπικότητα, που συγκέντρωνε πλήθος αρετών, οι οποίες δε μπορούσαν παρά να  εμπνεύσουν το σεβασμό και την εκτίμηση σε όλους, όσοι τη συνεργαστήκαμε και συναναστραφήκαμε.

Στην καρδιά μας και στη θύμησή μας δίκαια θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση, που κέρδισε με το ήθος και τη μαχητικότητά της, αλλά και το μοναδικό της χαμόγελο, που ποτέ δεν έχασε, παρά τη σκληρή δοκιμασία, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έχοντας στο πλευρό της σύσσωμη την οικογένειά της και την κοινωνία τη Κρήτης.
Θα μας λείψει η ουσιαστική παρουσία της στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου και η ήρεμη δύναμή της.»