Προφίλ σταθμού

Το όραμά μας

Φιλοδοξία, όραμα και στόχος του «Ήχος Fm 94.2» και των ανθρώπων του, είναι η σωστή μουσική ψυχαγωγία του ακροατηρίου, καθώς η διάδοση και η διατήρηση του καλού ελληνικού τραγουδιού εκεί που του αξίζει: στην κορυφή των προτιμήσεων των ακροατών του και στην ανάδειξη των προσπαθειών των μουσικών δημιουργών.

Το προφίλ μας

Ο «Ήχος Fm 94.2» με την πολύχρονη ραδιοφωνική ιστορία του, είναι σήμερα ένα σύγχρονο ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο και κινείται μέσα στα πλαίσια που ορίζει η εποχή μας.

Το ρεπερτόριό του, καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα της ελληνικής και διεθνής μουσικής δισκογραφίας, ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί και ενημερώνει για τα τελευταία νέα του κόσμου και όχι μόνο, μέσω των μονόλεπτων ένθετων, καθώς ακόμη υπάρχει καθημερινή, σωστή, μουσική ενημέρωση μέσα από τις ζωντανές εκπομπές.

Ο «Ήχος Fm 94.2», είναι το μόνο ραδιόφωνο στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου τα τελευταία χρόνια, σας κρατάει συντροφιά καθημερινά, με ολοήμερες εκπομπές, ενώ καταξιωμένοι dj’s της Ελλάδας έχουν επιλέξει τον «Ήχος Fm 94.2», ώστε να ακούγονται, μιξάροντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Το ήθος, η ποιότητα και ο σεβασμός που περιβάλλει το σύνολο των εκπομπών και των συνεργατών του, στην μακρόχρονη παρουσία του στα ερτζιανά δρώμενα, αποτελούν το ισχυρότερο εχέγγυο και την υψηλότερη  παρακαταθήκη για μια πετυχημένη πορεία του στα καλλιτεχνικά πράγματα μέσα από τον ραδιοφωνικό “αέρα”,  κάτι που καταφέρνει και τον κατατάσσει ανάμεσα στα 20 καλύτερα ραδιόφωνα της Ελλάδας.

Το ακροατήριο του «Ήχος Fm 94.2» αποτελείται από άνδρες και γυναίκες και κατανέμεται κατά μέσο όρο σε ηλικίες 16 έως 50 ετών.

Βραβεία

Το 2016 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα Regional media Awards, με σκοπό την των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.

Τα βραβεία του «Ήχος Fm 94.2»:

2017

Κατηγορία: Best Broadcast

Βραβείο: GOLD

Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» – Be A Platsourista

2018

1) Κατηγορία: Design Λογοτύπου

Βραβείο: BRONZE

ΗΧΟΣ FM 94.2

2) Κατηγορία: Best Broadcast

Βραβείο: GOLD

Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» – Be A Platsourista

3) Κατηγορία: Best Product Launch

Βραβείο: GOLD

Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» – Be A Platsourista & Xperience more

2019

1) Κατηγορία: Best Broadcast

Βραβείο: GOLD

Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» – Be A Platsourista

2) Κατηγορία: Best Product Launch

Βραβείο: GOLD

Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» – Be A Platsourista  & Xperience more

3) Κατηγορία: Κοινωνική Προσφορά / CSR

Βραβείο: GOLD

Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» – Be A Platsourista για το «Dj Battle of the year»

Η ιστορία μας

Κάπου στο 1975, μία παρέα δημιουργικών νέων, επινόησε το ραδιοφωνικό σταθμό αυτό, εκπέμποντας στα μεσαία κύματα και με την ονομασία, τότε, «Ράδιο Κόσμος», ενώ το 1985 ξεκίνησε και η εκπομπή του στα FM όταν πλέον η ελεύθερη ραδιοφωνία ήταν γεγονός.

Το 1989, ο «Ήχος Fm 94.2» εντάχθηκε στα επαγγελματικά πλαίσια. Αυτή ήταν μόνο η αρχή της επιτυχημένης πορείας του, όπου για χρόνια παραμένει η πρώτη επιλογή των ακροατών.

Από τα 30 χρόνια της πορείας του, υπήρξε, περίπου 6 χρόνια, το πρώτο αθλητικό ραδιόφωνο στην πόλη του Ρεθύμνου, με ξεχωριστές αθλητικές εκπομπές, καθώς και με ζωντανές μεταδόσεις από τα γήπεδα σε τοπικό πρωτάθλημα.

Το 2011, αλλάζοντας προφίλ, απευθύνθηκε πλέον στο μουσικό ρεπερτόριο, επιστρέφοντας στην αρχική ιδιοκτησιακή σύνθεσή του. Αυτή η κίνηση έγινε άμεσα αποδεκτή και συνεχίζει να βρίσκει ανταπόκριση σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού του Ρεθύμνου.

Ο «Ήχος Fm 94.2» συνεχίζει να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής και να προσφέρει μοναδικά ραδιοφωνικά show, διατηρώντας παράλληλα τις αρχές του: μεράκι για το ραδιόφωνο, αγάπη για τη μουσική και ανάγκη για ειλικρινή, άμεση, ανθρώπινη και ζεστή επικοινωνία με το κοινό.

Καλώς ορίσατε στον «Ήχος Fm 94.2»!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ