Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμνάτου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (Σ.Δ.Υ.Ρ.) με την υποστήριξη του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πίκρη και της Περιφέρειας Κρήτης – Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου προκηρύσσουν τον 3ο φυσιολατρικό «Άμνιο Δρόμο».
Σκοποί της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση προς όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από ηλικία, για συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη, μέσα από τον αθλητισμό, της πλούσιας ενδοχώρας του Δήμου Ρεθύμνης, της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει:
α) Φυσιολατρικό Αγώνα Δρόμου 10.500μ.
β) Παιδικό Αγώνα 1.000μ.
γ) Ποδηλατική Διαδρομή συμμετοχικού χαρακτήρα 14.000μ
δ) Πεζοπορία 10.500μ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες εκκίνησης:
α) Πεζοπορία: 16:00
β) Ποδηλατική Διαδρομή: 17:45
γ) Φυσιολατρικός Δρόμος: 18:00
δ) Παιδικός Αγώνας: 18:15
Εκκίνηση φυσιολατρικού Αγώνα και Πεζοπορικής διαδρομής: Ι. Μ. Αρκαδίου
Τερματισμός φυσιολατρικού Αγώνα και Πεζοπορικής διαδρομής: Σχολικό Μουσείο Αμνάτου
Εκκίνηση και τερματισμός Ποδηλατικής Διαδρομής και Παιδικού Αγώνα: Σχολικό Μουσείο Αμνάτου
Διαδρομή φυσιολατρικού αγώνα και Πεζοπορικής διαδρομής: I. M. Αρκαδίου, Aρκαδιώτικο Φαραγγι, Πίκρης, Καψαλιανά, Αμνάτος
Ποδηλατική διαδρομή: Αμνάτος, Aρκαδιώτικο Φαραγγι, Πίκρης, Καψαλιανά, Αμνάτος
Χρόνος εμπρόθεσμου τερματισμού τελευταίου αθλητή: 20:15
Έπαθλα: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και τεχνικό μπλουζάκι. Απονομή κυπέλλων θα γίνει, στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες του Δρόμου 10.500μ. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί μετάλλιο. Σε όλους τους πεζοπόρους και τους ποδηλάτες θα δοθεί μετάλλιο.
Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει κέρασμα και κρητικό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμνάτου.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Υπεύθυνος διοργάνωσης: ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ τηλ. 694 025 4947
Δηλώσεις Συμμετοχής Αθλητών: Για την εγγραφή σας στείλτε μας ένα απλό μήνυμα μέχρι και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στο sdyrethymnou@gmail.com με τα προσωπικά σας στοιχεία: ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο, σύλλογο για τον οποίο τρέχετε.
Υγειονομική κάλυψη: Σε κάθε περίπτωση όλοι-ες οι αγωνιζόμενοι-ες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου της διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, και αυτό πιστοποιείται, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την ώρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής τους από τη γραμματεία των αγώνων. Κατά τη διάρκεια των αγώνων προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης-τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου και επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.