Φανταχτερές στολές και πρωτοποριακά σκηνικά έδωσαν άλλο χρώμα στην εκδήλωση και απέσπασαν κολακευτικά σχόλια.

Η μαζική συμμετοχή, ο ενθουσιασμός και το κέφι από την συναυλία των Stavento  ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην χθεσινή πρεμιέρα τον καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνου.

Η αρχή έγινε με το παιδικό πρόγραμμα , το μικρό Καρναβαλάκι, από την Μεγάλη Πόρτα. Εκεί με τη συνοδεία της ομάδας τυμπανιστών του Μάνου Νασλή  πραγματοποιήθηκε η παρέλαση  του Βασιλιά Καρνάβαλου στα στενά της Παλαιάς Πόλης. Τελικά κατέληξαν όλοι στην Παραλία όπου και έγινε και η επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2020 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Πλήθος κόσμου από Καρναβαλιστές και θεατές έδωσαν το στίγμα τους με την παρουσία τους. Μην ξεχνάμε ότι το κάλεσμα δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και όλους τους φίλους της Κρήτης , όλους τους Έλληνες αλλά και αρκετούς κατοίκους του εξωτερικού που κάθε χρόνο δίνουν βροντερό παρών .

Συνέχεια των εκδηλώσεων και αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου. Το 23ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού θα αρχίσει αύριο Σάββατο στις 14:00 στην Πλατεία Μικρασιατών και στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί το 5ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού στην Περιηγητική Λέσχη. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 9:00 συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το 23ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού και στις 14:00 θα συνεχίσει το 5ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού. Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις έχουν τη σφραγίδα της Ομάδας των «Μπουμπούνων», σαν νικήτρια ομάδα της περσινής εκδήλωσης.