«Και το παραμύθι μόλις ξεκίνησε…
Το μεγάλο συμβούλιο των ξωτικών τα είχε όλα έτοιμα! Η πλατεία Μικρασιατών και το Σπίτι Πολιτισμού πλημμύρησε από χαμόγελα, ευχές και αγάπη. Χορός, τραγούδι, πατίνια και φυσικά μια νότα κρητικής παράδοσης…
Το Ρέθυμνο άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχτηκε τον Αϊ Βασίλη!
Από χθες το βράδυ τα κλειδιά του μαγικού εργαστηρίου, της «Παιχνιδοχώρας», βρίσκονται στα πιο κατάλληλα χέρια. Δίνοντας το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αυτά τα Χριστούγεννα στο Ρέθυμνο θα είναι μαγικααααά….»

Με μια φαντασμαγορική τελετή υποδέχτηκε το Ρέθυμνο την άφιξη του Αϊ Βασίλη στο δικό του μαγικό εργαστήρι, την «Παιχνιδοχώρα».

Την αυλαία άνοιξε το 16ο Δημοτικό Σχολείο με την παιδική χορωδία του και  την αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού με τη «Ζωντανή» τους Φάτνη.
Παρουσία πλήθος κόσμου η κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη, πλαισιωμένη από τις cheerleaders του Ρέθυμνο CRETA KINGS και υπό τον ήχο της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Ρεθύμνης έδωσαν το έναυσμα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής!

Η Κρήτη υποδέχτηκε τον Αϊ Βασίλη με τον δικό της μοναδικό παραδοσιακό τρόπο με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του συλλόγου Πυρρίχια Δρώμενα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Στρατιωτική μπάντα της 5ης ΤΑΞΠΖ  σε γνωστές, αγαπημένες, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα κλειδιά της «Παιχνιδοχώρας» παραδόθηκαν από την κα Πέπη Μπιρλιράκη, μέσα από ένα όμορφο θεατρικό που είχε οργανωθεί  και εξελίχθηκε πάνω στην κεντρική σκηνή με την βοήθεια του Αθλητικού ομίλου ΟΚΑ PREVELI. Η μαγεία των Χριστουγέννων μόλις τώρα ξεκινά, με την πόλη του Ρεθύμνου να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο!

Αναλυτικά το Πρόγραμμα για τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

10:30 – 21:00 ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας: Ξεκινάει η Έκθεση βιβλίου γενικού ενδιαφέροντος και ανθρωπιστικών επιστημών των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών. Καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού τα ξωτικά σας περιμένουν να σας ξεναγήσουν…
10.30 – 14.30. Κοντά μας θα βρίσκονται οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρωμοναστηρίου προσφέροντας σε όλους το δικό τους ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κέρασμα.
11:00 Ο παραδοσιακός Σύλλογος Ερωφίλη θα βρεθεί στην κεντρική σκηνή της Παιχνιδοχώρας παρουσιάζοντας με μοναδικό κέφι τις χορευτικές τους ικανότητες.
17:00 – 21:00 : «Γίνε η πριγκίπισσα  του παραμυθιού»! Το Τμήμα Γ΄ κομμωτικής του  1ου ΕΠΑΛ- 1ου Ε.Κ. Ρεθύμνου υποδέχεται όλες τις μικρές κυρίες. Μεταμορφώνοντας την καθεμία ξεχωριστά σε μια πανέμορφη πριγκίπισσα! Θα σας περιμένουμε στο Σπίτι Πολιτισμού.
17:00 – 20:00: Θεατρική Παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο.  Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, την κα. Χαρά Μπορμπουδάκη και την κα. Τριανταφυλλιά Μητσοπούλου, παρουσιάζουν το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ …

«Όταν ο ευτυχισμένος πρίγκιπας συνάντησε την αγάπη».

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας ένα από τα ανατρεπτικά παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ ορίζει το μαγικό τόπο συνάντησης ενηλίκων με την παιδική (τους) ηλικία…

Ένα άγαλμα που προσφέρει ό,τι πολυτιμότερο έχει κι ο αγγελιαφόρος του, το μικρό χελιδόνι, αψηφώντας την παγωνιά, πετάει πάνω από την πόλη και βλέπει την αλήθειά της… Ώσπου έρχεται η αγάπη…

Η είσοδος σε όλους είναι ελεύθερη.

19:00 Καλά Χριστούγεννα ¨Θείε – Σκρούτζ¨: Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση από την ομάδα Θεατρικός Περίπλους. Θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος «Χριστουγεννιάτικα κάλαντα» του αγαπημένου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς, το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μιλήσει στις καρδιές μας. Θα γίνουμε για λίγο αυτές τις μέρες όλοι παιδιά, και σαν παιδιά θα γευτούμε και θα απολαύσουμε τα δώρα των ημερών, που κάθε στιγμή του χρόνου θα έπρεπε να τα γιορτάζουμε, να τα χαιρόμαστε και να τα τιμάμε, και δεν είναι άλλα από την αγάπη, τη συντροφικότητα, την προσφορά…

Η Παιχνιδοχώρα μοίρασε σε 30 τυχερούς διπλές προσκλήσεις!
20:00 : Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την παιδική χορωδία «Χορωδοταξιδευτές» .Η χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου με υπεύθυνους της χορωδίας τους μουσικολόγους – παιδαγωγούς : Βασιλική Μάρκου και Νίκο Περπιράκη μας ταξιδεύουν στο πιο γλυκό και συνάμα Χριστουγεννιάτικο  τόπο . Η δράση θα λάβει χώρα στην Κεντρική σκηνή.