Στις αποθήκες του Δήμου Χανίων, στη Ρεγγίνα, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης, 17/03/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, όπου συγκεντρώθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης από πολίτες και συλλογικότητες, για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν πέντε παλέτες με τρόφιμα και είδη ανάγκης, μεταξύ άλλων κουβέρτες, sleeping bag και τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, ρύζι, ζάχαρη κλπ), τα οποία οι εργαζόμενοι του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων ετοίμασαν για αποστολή προς τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι “έχουν συγκεντρωθεί είδη από πολίτες, που απέδειξαν για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη και τη διάθεση προσφοράς των Χανίων, απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Και στην προσπάθεια αυτή, πέραν από μεμονωμένους πολίτες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, ευαισθητοποιήθηκαν και συλλογικότητες. Βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά ο Δήμος Χανίων και κυρίως, οι πολίτες των Χανίων, στέκονται και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ελπίζουμε αυτή η βοήθεια να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε πως για ακόμη μία φορά ο Δήμος Χανίων είναι έτοιμος να σταθεί δίπλα σε συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε ανάγκη. “Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους Χανιώτες, που και πάλι απέδειξαν την αλληλεγγύη και την αρωγή τους στην πράξη, όπως επίσης την ομάδα στήριξης  «Ο Συνάνθρωπος» και το αθλητικό σωματείο της Αγίας Μαρίνας «Ο Γρανίτης» για τη γενναία προσφορά τους. Δε θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω επίσης και όλα τα παιδιά του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, που βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η προσπάθεια, πραγματικότητα”, υπογράμμισε η κ. Ζερβουδάκη.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα σταλούν στους σεισμόπληκτους σε περιοχές της Θεσσαλίας, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ