Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής συμμετέχει με δύο συναυλίες στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» για τα 350 χρόνια από την πολιορκία του Χάνδακα 1669 – 2019 με το νέο του έργο “Κρητικός Πόλεμος”.

 

Δευτέρα 26 Αυγούστου

«Η Μουσική που κάνει τη σιωπή και κλαίει»

Με το φωνητικό σύνολο 8tetto και κουαρτέτο εγχόρδων

 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 

«Κρητική Τριλογία»

(Κρητικός Πόλεμος, Οδύσσεια, Ερωτόκριτος)

Με τους Vamos Ensemble

Θοδωρή Βουτσικάκη, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου,

Βασίλη Δημακόπουλο, Πρόδρομο Καραδελόγλου

 

Με μία πρώτη εκτέλεση του νέου έργου “Κρητικός Πόλεμος” για τα 350 χρόνια από την πολιορκία του Χάνδακα (Ηράκλειο) από τους Οθωμανούς και με δύο καταξιωμένα μουσικά σύνολα το φωνητικό 8tetto και το ορχηστρικό σύνολο Vamos Ensemble συμμετέχει ο Δημήτρης Μαραμής στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου, σε δύο ξεχωριστές συναυλίες με τέσσερα διαφορετικά έργα του. Μαζί του πέντε ταλαντούχοι ερμηνευτές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Ιωάννα Φόρτη, η Ελένη Δημοπούλου, ο Βασίλης Δημακόπουλος και ο Πρόδρομος Καραδελόγλου.

Τη Δευτέρα στις 26 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών (Domenicani Predicatori) το ελεγειακό έργο του συνθέτη «Η μουσική που κάνει τη σιωπή και κλαίει» για οχτώ φωνές και έγχορδα, μία μυσταγωγική σύνθεση ειδικά επιλεγμένη για την ηχητική ιδιαιτερότητα και αρχιτεκτονική του βενετσιάνικου ναού. Οι ερμηνευτές και οι μουσικοί παραμένουν «κρυφοί» από τους ακροατές, ώστε οι μελωδίες να  ακούγονται απόκοσμες και η μέθεξη να λαμβάνει μεταφυσική διάσταση. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο 8tetto και κουαρτέτο εγχόρδων Κρήτες μουσικούς.

Την Τετάρτη στις 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο των 350 χρόνων από την παράδοση του Χάνδακα στους Οθωμανούς, θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης το έργο του συνθέτη «Κρητική Τριλογία», η οποία θα περιλαμβάνει τον Κρητικό Πόλεμο του Μαρίνου Τζάνε Μπουνιαλή, τον πρόλογο της Οδύσσειας του Νίκου Καζαντζάκη και τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Συμμετέχουν οι σολίστ Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου, Βασίλης Δημακόπουλος, Πρόδρομος Καραδελόγλου και οι Vamos Ensemble.

 

Η Μουσική που κάνει τη σιωπή και κλαίει

Δευτέρα 26 Αυγούστου 20:30

Ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών

Ελεύθερη Είσοδος

 

Φωνητικό σύνολο 8tetto: Δημήτρης Αλεξούδης, Γιάννης Μανιατόπουλος, Παναγιώτα Δεληγιάννη, Αντωνία Τζίτζικα, Σοφία Μάλαμα, Ηλίας Καπάνταης, Stratis Steele και Ειρήνη Ζέρβα.

Το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελείται από τους μουσικούς: Πέτρος Δούναβης βιολί, Gina Zagni βιόλα, Κώστας Σπυριδάκης Τσέλο, Γιάννης Πολυχρονάκης Κοντραμπάσο

INFO:

Ημερομηνία και ώρα παράστασης:

Δευτέρα 26 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 20:30

Ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών

Ελεύθερη Είσοδος

 

Κρητική Τριλογία

με τους Vamos Ensemble και ερμηνευτές τους

Θοδωρή Βουτσικάκη, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου,

Βασίλη Δημακόπουλο και Πρόδρομο Καραδελόγλου

 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 20:30

Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

Ελεύθερη Είσοδος

Η Κρητική Τριλογία περιλαμβάνει τρία μουσικά έργα του Δημήτρη Μαραμή:

Μαρίνου Τζάνε Μπουνιαλή, Κρητικός Πόλεμος. Ο Κρητικός Πόλεμος θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση και είναι ανάθεση του φεστιβάλ “Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί 2019″του Δήμου Ηρακλείου. Ένα έργο το οποίο αποτελείται από οχτώ Άσματα των μελοποιημένων δεκαπεντασύλλαβων του ιστορικού έπους και αφήγηση των ιστορικών χρονικών της πολιορκίας του Χάνδακα.

Νίκου Καζαντζάκη, Οδύσσεια (Πρόλογος). Η μελοποίηση του προλόγου της Οδύσσειας του Νίκου Καζαντζάκη ήταν ανάθεση του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης (Μυρτιά) το 2017. Το έργο θα λάβει πρώτη εκτέλεση με τους Vamos Ensembleστη νέα ενορχήστρωση του Θανάση Παπαθανασίου (μέλος και ενορχηστρωτής των Vamos).

Βιτζέντζου Κορνάρου, Ερωτόκριτος. Η μουσική του Ερωτόκριτου του Δημήτρη Μαραμή έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσα στο χρόνο, με κορυφαία στιγμή ως σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017 και φτάνοντας στην ολοκληρωμένη συναυλιακή του μορφή με τους Vamos Ensemble από την Κρήτη το 2019.

Ορχήστρα Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους (ενορχηστρώσεις Θ. Παπαθανασίου), δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

INFO:

Ημερομηνία και ώρα παράστασης:

Τετάρτη 28 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 20:30

Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

Ελεύθερη Είσοδος