Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, 30 φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (tablet) σε οικογένειες ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα tablet παραχωρήθηκαν για χρήση σε οικογένειες που πληρούσαν ειδικά κριτήρια και για όσο διάστημα διαρκέσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στην πρώτη φάση της πανδημίας ο Δήμος μας είχε ξανά  προμηθεύσει με laptop και tablet τα σχολεία, δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός δήλωσε: «Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει η Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητές μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αύριο του Αμαρίου είναι οι σημερινοί μαθητές μας».

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τις διευθύντριες και τον διευθυντή των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας  για τη συνεργασία και τα κριτήρια που συμφωνήσαμε  για να ανταποκριθούμε και σ’ αυτή την πρόκληση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας. Όπως και όλα τα μέλη των συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών που με τις αποφάσεις, συμβάλουν στην αποτελεσματική λειτουργία τους. Εύχομαι οι επόμενες κοινές δράσεις μας να βρουν τα σχολεία ανοικτά και όλους μας υγιείς».