Ξεπερνώντας τον εαυτό του, αψηφώντας τα όρια του, τις δυσκολίες, το αναπάντεχο, ο ναυαγοσώστης Βασίλης Βροντάκης ξεκίνησε σήμερα την θαλάσσια διαδρομή που θα διανύσει κολυμπώντας, από τα Σφακιά για την ακριτική Γαύδο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Βασίλης Βροντάκης, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του εγχειρήματος, θα κολυμπήσει απόσταση 20 ναυτικών μιλίων (38 χιλιομέτρων). Σύμφωνα με την εκτίμησή του η απόσταση θα καλυφθεί περίπου σε 12 ώρες.

Αυτό που θέλει να πετύχει ο ναυαγοσώστης είναι να στείλει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και εθελοντικής προσφοράς. Ποιο είναι αυτό;

Να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν συμπολίτες, φορείς και αρχές για το έργο του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντα”, που στηρίζει παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και να αναδειχθεί η σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Μεγάλης σημασίας καθώς αν αυξηθεί ο αριθμός καταγεγραμμένων υποψήφιων εθελοντών δοτών, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι συμβατοί δότες, οι οποίοι δωρίζοντας τα αιμοποιητικά τους κύτταρα, προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε συνανθρώπους μας.

Το εγχείρημα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων, του Δήμου Γαύδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων. Ο ίδιος πέρυσι έλαβε μέρος στον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου, στη Νικήτη Χαλκιδικής, έναν αγώνα 26 χιλιομέτρων, στον οποίο κατέκτησε τη 2η θέση μετά από 6 ώρες και 50 λεπτά.

πηγή: flashnews.gr