Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Γιάννης Μπέκας
Artist’s Bio
 
Gr Bio
Μετράνε σχεδόν 8 χρόνια από το πρώτο Δισκογραφικό ντεμπούτο του Γιάννη Μπέκα & 9 χρόνια, δηλαδή το 2004, όταν μας συστήθηκε αρχικά με το ‘Εγώ θα λείπω’ ντουέτο με την Καλομοίρα και έπειτα με το ‘Χριστούγεννα ξανά’ όπου κυκλοφόρησε σε συλλογή της Heaven Music.
Το 2005 Ο Γιάννης Μπέκας κυκλοφορεί  το πρώτο του Άλμπουμ, με τίτλο «Κάποιες στιγμές που χάνομαι» το οποίο μας συστήθηκε και ραδιοφωνικά. Από το άλμπουμ αυτό ξεχωρίζει αμέσως ένα τραγούδι του οποίου ο ρυθμός είναι τσάμικο, και  με τίτλο «Το σ' αγαπώ», σε μουσική Τάκη Μπουγά και στίχους Πάνου Φαλάρα.
Το σ’ αγαπώ γίνεται αμέσως μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και παραμένει στα Ελληνικά Charts για πολλές εβδομάδες. Τραγούδι που έχει ακόμα και σήμερα, μετά από τόσο χρόνια, μεγάλη απήχηση στο κοινό αλλά και στα ραδιόφωνα! Έπειτα από αυτό ξεκινάνε οι εμφανίσεις του Γιάννη Μπέκα στο νυχτερινό κέντρο «ROMEO» όπου γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό.

Γνώστης της μουσικής, ο Γιάννης Μπέκας έχει αποφοιτήσει από μουσικό σχολείο και παίζει μια ευρεία γκάμα μουσικών οργάνων όπως πιάνο, κιθάρα, σάζι, ούτι, παραδοσιακό κλαρίνο και κρουστά. Αναγνωρίσιμος από τις live εμφανίσεις του τα τελευταία 10 χρόνια, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, ξεχώρισε για την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία και την έντονη προσωπικότητα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο δισκογραφικό του ντεμπούτο, που κυκλοφόρησε από τη Heaven, την παραγωγή υπογράφει ο Κώστας Καλημέρης, ενώ τραγούδια, του εμπιστεύονται σημαντικοί δημιουργοί. Στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά έντεκα τραγούδια έγραψαν ο Τάκης Μπουγάς, ο Πάνος Φαλάρας, ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Πάνος Καπίρης, ο Μάριος Ψιμόπουλος, η Τασούλα Θωμαΐδου, ο Νίκος Γρίτσης, η Μαργαρίτα, ο Αντώνης Παππάς και η Μαρίτα.

Συνέχεια έχουν η εκστρατεία ArGOODaki («Μια αγκαλιά για το ArGOODaki») του ομίλου εταιριών Goody's και της ένωσης «Μαζί Για Το Παιδί», με την καλλιτεχνική επιμέλεια του MAD TV και έπειτα εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό (Σουηδία, Αυστραλία, Γερμανία κ.α.)
 
Το 2008 ο Γιάννης Μπέκας κυκλοφορεί το πρώτο του CD Single με τίτλο «Εκτός τόπου και χρόνου» το οποίο περιέχει 3 τραγούδια. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το ‘Εκτός τόπου και χρόνου’ γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με αποτέλεσμα να το αγαπήσει ο κόσμος, το τραγούδι γίνεται και ‘’ατάκα’’ ενώ παίζεται στα περισσότερα Clubs…
Το χειμώνα του 2009 ο Γιάννης Μπέκας ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο «Mouses Live» στην Θεσσαλονίκη, με μια ομάδα καλλιτεχνών και μουσικών που κάνουν πραγματικά τους θαμώνες του μαγαζιού να ‘’ξεσηκωθούν’’.
 
Το χειμώνα – άνοιξη του 2010-2011 ο Γιάννης Μπέκας ξεκινάει τις εμφανίσεις του νυχτερινό κέντρο Sesto Senso Gold Club στη Λεμεσό της Κύπρου, οπού κρατάνε περίπου 7 μήνες και ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία.
 
Ταυτόχρονα, σειρά έχουν τα Digital Single που κυκλοφορεί ο Γιάννης Μπέκας, σε στίχοι και μουσική του ιδίου, το οποία σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και στα ραδιόφωνα αλλά και στο κοινό…
«Μες στα μάτια σου» το 2010 & «Ζήσε Χίλιες Φορές» το 2011
 
Αρχές 2012 και ο Γιάννης Μπέκας ξεκινάει  τις χειμερινές του εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Sesto Senso Gold Club στη Λεμεσό της Κύπρου και κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο τραγούδι του, σε στίχους και μουσική του ιδίου, με τίτλο «Θα γίνουν θαύματα».
 
Φθινόπωρο-Χειμώνας 2012 και ο Γιάννης Μπέκας ξεκινάει τις χειμερινές του εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Premiera full of live στο Βόλο με ένα πολύ δυνατό σχήμα μαζί με άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.
 
Αρχές του 2013 και ο Γιάννης Μπέκας υπογράφει με τη Δισκογραφική Εταιρεία DUSTY RECORDS και κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο ‘’Πάρε να ‘χεις’’ σε στίχους και μουσική Κώστα Δουδουνή.
Επίσης η χρόνια ξεκινάει με μια σειρά εμφανίσεων στο νυχτερινό κέντρο Παραλία Live στην Αθήνα, μαζί με την Εύα Μπάιλα και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Οι εμφανίσεις ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία!
 
Αρχές καλοκαιριού 2013 και ο Γιάννης Μπέκας ξεκινάει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Arena Live στο νησί της Ρόδου. Μαζί με τον Λούκα Γιώρκα, την Εύα Μπάιλα, τον Σωτήρη Βαγιανό και άλλους καλλιτέχνες….
 
Οκτώβριος 2013 και ο Γιάννης Μπέκας ξεκινάει τις χειμερινές του εμφανίσεις στην πόλη των Τρικάλων στο Crystala live. Οι εμφανίσεις θα διαρκέσουν για όλο το χειμώνα!
 
Επανακυκλοφορεί το τραγούδι του Γιάννη Μπέκα με τίτλο “Θα γίνουν θαύματα” σε στίχους και μουσική του ίδιου, από την DUSTY RECORDS. Κυκλοφορία Δεκέμβριος 2013.
 
«Μια ερωτική φωνή, με ζεστή χροιά και έντονο χρώμα, που μπορεί να ελίσσεται ερμηνευτικά σε διάφορα είδη ρεπερτορίου, από λαϊκά μέχρι ροκ, ποπ και τσάμικο. Αλλά και τη συνθετική του ικανότητα στο τραγούδι  ΄΄Μια καρδούλα΄΄ κ.α. »
 
Οι συνεργασίες του Γιάννη Μπέκα είναι πολλές και αξιόλογες…
Πασχάλης Τερζής  | Στέλιος Ρόκκος  | Goran Bregovic | Αντώνης Ρέμος | Αntique | Πέγκυ Ζήνα  | Λάμπης Λιβιεράτος | Βαλάντης | Γιώργος Γιαννιάς | Γιάννα Τερζή | Κων/νος Χριστοφόρου | Κωνσταντίνα | Διονύσης Σχοινάς | Καίτη Γαρμπή | Γιώργος Τσαλίκης | Χρύσπα | Έλλη Κοκκίνου | Νόμισμα   κ.α.