Τοποθετήθηκε στο λιμάνι Πανόρμου αρμοδιότητας Δ.Λ.Τ.Ρ. σταθερός ηλεκτροκίνητος γερανός ανυψωτικής ικανότητας 5 τόνων, με δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, ο οποίος και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων και γενικά ιδιοκτητών σκαφών, για την ανάσυρση των σκαφών αυτών και βαρέων αντικειμένων από τη θάλασσα.

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και ο κος Δασκαλάκης Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Μυλοποτάμου και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, ο γερανός αυτός θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τις ανάγκες των ιδιοκτητών σκαφών και πρόκειται για εγκατάσταση ουσιαστικής διευκόλυνσης που προσδίδει περαιτέρω αξία στην περιοχή. Πνεύμα παρόμοιων ενεργειών αποτελεί η συνεργασία και διασύνδεση του λιμανιού Ρεθύμνου που είναι ο κεντρικός λιμένας του βόρειου παράκτιου άξονα του Νομού, με τα λοιπά λιμάνια Πανόρμου – Μπαλί.

Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεργασία με το Δήμο Μυλοποτάμου σχετικά με την ανάληψη της λειτουργίας του γερανού ενώ θα ακολουθήσει δελτίο οδηγιών προς τους μελλοντικούς χρήστες αυτού.

πηγή: rethemnosnews.gr