Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γ. Κουράκης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων της Κρήτης που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Δήμοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί και χαρακτήρισε θετική την άμεση χρηματοδότηση που δόθηκε σε Δήμους της Κρήτης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους.

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Θεοδωρικάκο για την ανάγκη να δοθεί συμπληρωματική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ του νησιού, σε περιπτώσεις όπου αυτό απαιτείται, ενώ έθεσε και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης και άλλων Δήμων της Κρήτης που έχουν υποβάλλει αιτήματα για την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστησαν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε στον κ. Κουράκη ότι θα ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των ΟΤΑ που κατατέθηκαν και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες της Κρήτης για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές προκλήθηκαν.

 

πηγή: Δελτίο τύπου