Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, για απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε να αποσπάσει προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 16.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε σήμερα (27.05.2020) από αστυνομικούς το Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, κατηγορούμενος για απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, την 13.02.2020 ημεδαπός άντρας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο παθούσας εταιρείας, παρουσίασε ψευδή στοιχεία και γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (εκπρόσωπο της εταιρείας) να του αποστείλει ποσότητα οπωροκηπευτικών (ντομάτες), η χρηματική αξία των οποίων αντιστοιχούσε σε ποσό άνω των 16.000 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας προέβη στην αποστολή της ποσότητας των οπωροκηπευτικών, χωρίς να παραλάβει το αντίστοιχο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, με  συνέπεια να υποστεί αντίστοιχη οικονομική ζημία.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του ημεδαπού που προέβη στην τηλεφωνική επικοινωνία και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.