Δράστες είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε την 16.01.2017 σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών σε περιοχή των Χανίων.
 
Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων.
 
Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα άμεσων αστυνομικών ενεργειών και ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, από τις οποίες διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο αλλοδαπών στην υπόθεση και για τους οποίους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, για τα αδικήματα της ληστείας, κατά συναυτουργία και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
 
Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, δύο άγνωστα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού (88χρονου και 81χρονης).
 
Αφού τους ακινητοποίησαν φιμώνοντας και δεσμεύοντάς τους, ακολούθως αφαίρεσαν από τη κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή (σχετικό το από 18.01.2017 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ.Κρήτης .
 
Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους, άνοιξαν παροχή υγραερίου στην κατοικία, με σκοπό να προκληθεί ο θάνατος των ηλικιωμένων, γεγονός που απετράπη από την 81χρονη παθούσα, η οποία κατάφερε να ειδοποιήσει άμεσα συγγενικό της πρόσωπο.
 
Από τις άμεσες αστυνομικές έρευνες που επακολούθησαν, οι δύο Αλβανοί εντοπίστηκαν χθες (19.01.2017) σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά.  
 
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία τους αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και συλλεκτικά νομίσματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι δύο αλλοδαποί αντιστάθηκαν σθεναρά και συνελήφθησαν για τα αδικήματα της αντίστασης ενώ ο 32χρονος Αλβανός στερούνταν και τα απαραίτητα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως.