Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο (2) άτομα κατηγορούμενοι για κλοπή

Αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή και διάφορα αντικείμενα

Εξιχνιάστηκαν, χθες (11.12.2020), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων πού διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα και συγκεκριμένα ημεδαπός και αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Επιπλέον, σε βάρος του ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, κατά τις νυχτερινές ώρες της 10-11.12.2020 άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από τρείς επιχειρήσεις χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή και διάφορα αντικείμενα, ενώ διέρρηξαν ακόμα ένα κατάστημα χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ημεδαπός με τον αλλοδαπό, διέπραξαν τις παραπάνω κλοπές.

Άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και ηλεκτρονική συσκευή και αποδόθηκαν στους παθόντες. Επιπλέον στην οικία του ημεδαπού  βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερείτο απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

 

πηγή: Δελτίο τύπου