Τον νέο Ακόλουθο Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας, πλοίαρχο Alex Bush υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στο Δημαρχείο Χανίων. Ο κ. Bush συνοδευόταν από τον υποπλοίαρχο, Ivor Mcquaid ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δεσμοί των δύο χωρών, Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν ιδιαίτερα με τους κοινούς αγώνες των δυο λαών στη Μάχη της Κρήτης. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το κορυφαίο αυτό γεγονός, συζητήθηκε και ο τρόπος εορτασμού και τιμής της σημαντικής αυτής μάχης που ήταν καθοριστική για την έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχαρίστησε τον κ. Bush και τη συνοδεία του για την επίσκεψη τους στα Χανιά και στο Δημαρχείο και υπογράμμισε: “Είναι μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχόμαστε εδώ, στο Δημαρχείο Χανίων. Φέτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, που όχι μόνο σημάδεψε την ιστορία του νησιού, αλλά και που ένωσε τους δύο λαούς μέσα από τους κοινούς αγώνες τους για την ελευθερία.”

Από την μεριά του ο κ. Bush τόνισε τη μεγάλη θυσία του κρητικού λαού κατά τη Μάχη της Κρήτης: “Από τη Μ. Βρετανία έφυγαν μερικοί άνθρωποι, εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για να πολεμήσουν στην Κρήτη, ωστόσο στη Μάχη της Κρήτης, ο απλός λαός με τα μέσα που είχε στη διάθεσή του, κατάφερε να αντισταθεί. Από τη μεριά μας, θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο φετινός εορτασμός να αναδείξει τη θυσία αυτή”.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης αποχαιρέτισε τους δύο αξιωματούχους με ένα συμβολικό δώρο και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ