Όλα τα παιδιά  έχουν ανάγκη από μία αγκαλιά, από την αγάπη και τη φροντίδα ενός γονιού. Γι’ αυτό και η αναδοχή και υιοθεσία αποτελούν την ύψιστη απόδειξη ανιδιοτελούς αγάπης, Οι διασυνδέσεις παιδιών και υποψηφίων γονέων μέσα από το σύγχρονο ενιαίο ψηφιακό σύστημα υιοθεσίας και αναδοχής συνεχίζονται. Στο σημαντικό εγχείρημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης να βρεθεί «μια οικογένεια για κάθε παιδί» συντάσσεται η εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. με δωρεά που συμβάλλει στην ενδυνάμωση του Κ.Κ.Π.Π.Κ. σε κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020,  μεταξύ της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. κ. Χριστίνας Χαλκιαδάκη και της Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρίας Δαμανάκη υπεγράφη σύμβαση δωρεάς με αντικείμενο την πρόσληψη και απασχόληση δύο (2) Κοινωνικών  Λειτουργών στο Κ.Κ.Π.Π.Κ., συνολικής διάρκειας ενός (1) έτους, με αντικείμενο την ενίσχυση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής των φιλοξενούμενων παιδιών στα Παραρτήματα Παιδικής Προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Η δωρεά της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης έρχεται να ενισχύσει εμπράκτως τον επετειακό χαρακτήρα της 20ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς και να αναδείξει την αξία της συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των δημόσιων φορέων για την αναβάθμιση της.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Δαμανάκη σε δήλωση της τονίζει «Η πολύτιμη δωρεά της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. στο Κ.Κ.Π.Π.Κ.  μεταφράζεται σε ενίσχυση της προσπάθειάς μας ούτως ώστε τα παιδιά να ανοίγουν τα φτερά τους μέσα σε μία οικογένεια και όχι σε καθεστώς ιδρυματικής φροντίδας, καθώς και να εκπληρωθούν τα όνειρα πολλών συμπολιτών μας να γίνουν θετοί ή ανάδοχοι γονείς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. και –προσωπικά- την κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, για την ανεκτίμητη στήριξη που δρα πολλαπλασιαστικά ως προς τους αποδέκτες της και συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της παιδικής προστασίας.»

Σε δήλωσή της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: « Ο στόχος “Μια οικογένεια για κάθε παιδί” δεν μπορεί να μη μας συγκινήσει, δεν μπορεί να μην μας παρακινήσει να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια. Συμβάλλουμε και εμείς λοιπόν από την πλευρά μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, βοηθώντας και  στηρίζοντας το σημαντικό έργο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα. Ευχόμαστε το έργο των κοινωνικών λειτουργών στα δύο κέντρα, Ηράκλειο και Χανιά, να συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση των διαδικασιών αναδοχής στην Κρήτη, ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να βρουν την αγκαλιά, την αγάπη και την φροντίδα ενός γονιού.»

Στο πλαίσιο της δωρεάς, έχει αναρτηθεί στο site του Κ.Κ.Π.Π.Κ. η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: http://www.pronoianet.gr/anakoinosi-prosklisi-endiaferontos-5/

 

πηγή: Δελτίο τύπου