Μια «ηλιαχτίδα» προσφοράς και αγάπης θα δώσει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης μέσα από το διήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιεί για πρώτη φορά με τίτλο «ΑΚΜΗ Christmas Fest». Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης, στον ιδιαίτερο χώρο PARKO 240 (Μιλάτου και Ιδαίου Άντρου), ενώ σε αυτό συμμετέχουν με πλήθος δραστηριοτήτων σπουδαστές του ΙΕΚ. Στόχος είναι η ενίσχυση του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα». Οι δραστηριότητες αρχίζουν από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου με την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Προσφοράς να πραγματοποιείται στις 21:00.

Από το απόγευμα, στον χώρο του PARKO 240 θα «στηθούν» ξεχωριστές δημιουργικές γωνιές για όλες τις ηλικίες. Οι σπουδαστές των Παιδαγωγικών θα πραγματοποιήσουν γιορτινές κατασκευές και θα παρασύρουν σε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια τους μικρούς μας φίλους. Οι σπουδαστές του τομέα Επαγγελματικού Μακιγιάζ και Αισθητικής θα επιμεληθούν εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις ενώ ο Τομέας Διατροφής και Διαιτολογίας θα φροντίσει για την παροχή healthy tips ενόψει της εορταστικής περιόδου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει χειροποίητα παξιμάδια μία δημιουργία των σπουδαστών του τομέα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.

Τη φωταγώγηση του δέντρου θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα του καθηγητή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Πάνου Τσίκου. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με ένα εορταστικό dj set από τους σπουδαστές του Τμήματος Ηχοληψίας οι οποίοι θα αναλάβουν τη μουσική κάλυψη και της δεύτερης ημέρας.

Αντίστοιχες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο χώρο του PARKO 240 και το Σάββατο από τις 11:00 το πρωί έως και το μεσημέρι. Η «Ηλιαχτίδα» θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες στον χώρο για να ενημερώσει τους πολίτες για το κοινωνικό έργο και δράσεις της.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΑΚΜΗ Christmas Fest είναι δωρεάν.