Η ομάδα αφήγησης Λαϊκών Παραμυθιών «Παραμυθάδες της πόλης – των Χανίων», σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνουν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης 2021, ή αλλιώς τη μέρα που γιορτάζουν οι Παραμυθάδες και οι ιστορίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (World Storytelling Day) έχει τις ρίζες της στην Εθνική Ημέρα Αφήγησης ή αλλιώς «Η Ημέρα των Παραμυθάδων», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία το 1991.

Η ιδέα βρήκε ενθουσιώδεις υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και σύντομα διέσχισε τους ωκεανούς και έφτασε ως την Αυστραλία αλλά και το Μεξικό καθώς και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ήδη από το 2005 απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 25 χώρες στις πέντε ηπείρους. Κάθε χρόνο οι οργανωτές πληθαίνουν και οι εορτασμοί απευθύνονται σε όλο και περισσότερους φίλους των παραμυθιών, της προφορικής παράδοσης και των λαϊκών ιστοριών.

Οι «Παραμυθάδες της πόλης – των Χανίων», μετά τον επιτυχημένο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας αφήγησης του 2019, θέλησαν να συμμετάσχουν και φέτος στη μεγάλη αυτή γιορτή, και προσκαλούν αφηγητές από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Αθήνα, τη Σαλαμίνα και την Καλαμάτα να αφηγηθούν ιστορίες για «Νέα ξεκινήματα», το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, για ηλικίες 6+ και 15+  σύμφωνα με το Πρόγραμμα που ακολουθεί. Στο πλαίσιο του εορτασμού εντάσσεται από τη φετινή χρονιά και η παρουσίαση βιβλίων που σχετίζονται με το λαϊκό παραμύθι. Έτσι φέτος παρουσιάζουμε το βιβλίο του Δημήτρη Β. Προύσαλη «Παραμύθια Λαϊκά για να σώσουμε το μεγάλο μας σπίτι, Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης».

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης είναι: «Νέα ξεκινήματα».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: (δείτε το έντυπο ΕΔΩ)

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

12.00-12.45 (Παρακολουθήστε την παρουσίαση LIVE ΕΔΩ)

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Προύσαλη
«Παραμύθια Λαϊκά για να σώσουμε το μεγάλο μας σπίτι.
Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης»

 

πηγή: Δελτίο τύπου