Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που επιβάλλονται για τη διαχείριση της πανδημίας του Κορωνοϊού και μετά από οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις  εορτασμού για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης δε θα πραγματοποιηθούν βάσει του προγράμματος των περασμένων ετών.

Ως ελάχιστη ένδειξη απόδοσης τιμής στους πεσόντες συμπατριώτες μας θα τελεστεί δοξολογία – τρισάγιο και τελετή  κατάθεση στεφάνων, την Κυριακή, 24 Μαϊου 2020, στο χώρο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού, που έχει ταυτιστεί με ανατροπές στην κανονικότητα μας εμποδίζει να πραγματοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας αναφορικά με τον εορτασμό της 79ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης για να τιμήσουμε με τον τρόπο και τη λαμπρότητα, που αρμόζουν, αυτό το μοναδικό ιστορικό γεγονός. Φέτος, θα περιοριστούμε λόγω συνθηκών και με την παρουσία αυστηρά μόνο εκπροσώπων των αρχών σε μια δοξολογία – τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, την Κυριακή, 24 Μαίου 2020.

Ευχή όλων μας είναι του χρόνου να είμαστε σε θέση να αποδώσουμε  την πρέπουσα  τιμή  στη θυσία των συμπατριωτών μας και να υλοποιήσουμε το καθιερωμένο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης».