Ως μια θετική εξέλιξη η οποία αντικατοπτρίζει την ουσιαστική βούληση από τη μεριά της κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης την προκήρυξη εννέα θέσεων μόνιμων γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων γιατρών από το Υπουργείο Υγείας  για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, κατόπιν αιτήματος της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναμένεται να καλύψει κενά σε κρίσιμες για τη λειτουργία του ιδρύματος ειδικότητες. Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων σε συνδυασμό με τους διορισμούς μόνιμων γιατρών οι οποίοι αναμένονται από την προκήρυξη του περασμένου Φεβρουαρίου διασφαλίζει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού την αναγκαία στελέχωση, αναβαθμίζοντας στην πράξη τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Ακολουθεί η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν αιτήματος των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε την προκήρυξη συνολικά 38 θέσεων για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης. Στο σχεδιασμό αυτό συμπεριλαμβάνονται 9 θέσεις μόνιμων γιατρών, διαφόρων κρίσιμων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η επαναπροκήρυξη των αναισθησιολόγων και των παθολόγων σε υψηλότερη βαθμίδα, αποδεικνύει έμπρακτα την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το ίδρυμα προκειμένου να επιτελέσει το έργο του. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με τους διορισμούς μόνιμων γιατρών που αναμένονται από την προκήρυξη του περασμένου Φεβρουαρίου διασφαλίζει την αναγκαία στελέχωση, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκηρύχθηκαν συνολικά 23 μόνιμες θέσεις γιατρών. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, όσο και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, οι οποίοι αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, την κα. Ελένη Μπορμουδάκη και τον κ. Δημήτρη Αγαπίου για τη σταθερή στήριξη τους προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Όπως έχω τονίσει επαννελημενα, οφείλουμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου μέσα από τον οποίο θα δίνεται οριστική λύση στις παθογένειες που οδηγούν σε υποστελέχωση. Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό αποτελεί διαρκή μου προτεραιότητα, η οποία παραμένει μακριά και πέρα από το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης».