Στις αποθήκες του Δήμου Χανίων, στη Ρεγγίνα, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 9/11/2020, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, προκειμένου να επιθεωρήσουν την προετοιμασία που γίνεται για την αποστολή των ειδών που συγκεντρώθηκαν, για τους σεισμόπληκτους της Σάμου.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει να συσκευάζουν τον σημαντικά μεγάλο αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης που προσέφεραν πολίτες και φορείς, τα οποία ξεπερνούν τις τρεις παλέτες.

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως “η κοινωνία των Χανίων, έδειξε έμπρακτα, για άλλη μία φορά, την αλληλεγγύη της και στάθηκε δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε ένα μεγάλο υλικό το οποίο θα είναι απαραίτητο, στην προσπάθεια της κοινωνίας της Σάμου να σταθεί στα πόδια της. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι συνέδραμαν και έδωσαν τα απαραίτητα είδη. Είμαστε σε συνεννόηση και συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε στοχευμένα κι εμείς από τη μεριά μας, τις μεγάλες ανάγκες που έχουν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στέλνουμε το μήνυμα ότι τα Χανιά, είναι εδώ και θα δίνουν το παρών σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ανάγκης”.

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ανέλυσε τα είδη που συγκεντρώθηκαν στις αποθήκες του Δήμου. “Αφού ήρθαμε πρώτα σε επικοινωνία με την αρμόδια αντιδήμαρχο της Σάμου για τα όσα χρειάζονται, έχουμε συγκεντρώσει κυρίως λευκά είδη, παπλώματα, κουβέρτες, προϊόντα για την υγιεινή των ανθρώπων, καθαριστικά και άλλα. Έχουμε επικοινωνήσει επίσης με πρακτορείο της Αθήνας, που θα πραγματοποιήσει δωρεάν την μεταφορά προς το νησί και αύριο,  θα ξεκινήσει η αποστολή τους, σε συνεργασία με μεταφορική των Χανίων για να φτάσει άμεσα η βοήθεια στη Σάμο”, τόνισε η κ. Ζερβουδάκη.

 

πηγή: Δελτίο τύπου