Όχι στην επιβολή της σιωπής Να αρθούν οι κατηγορίες των μελών του dikaioma.gr

κατηγορία: Ειδήσεις

Όχι στην επιβολή της σιωπής
Να αρθούν οι κατηγορίες των μελών του
dikaioma.gr

Η ανάρτηση των 3 πανό της ομάδας νέων εργαζομένων dikaioma.gr στη Φορτέτζα, στο μιναρέ και στον ενετικό φάρο είναι μια συμβολική ενέργεια με μεγάλη σημασία μέσα στη βαρβαρότητα των ημερών.

Από την άλλη, η αντίδραση των τοπικών αρχών με τη σύλληψη των 2 μελών της ομάδας, δείχνει ότι η ιερή συμμαχία που έχει σχηματιστεί ενάντια στον ελληνικό λαό έχει αποφασίσει να επιβάλει με κάθε μέσο, όχι μόνο τα κυβερνητικά μέτρα αλλά και τη σιωπή σε όσους τολμούν να αντισταθούν σε αυτά.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει βάλει πωλητήριο στη χώρα. Έχει δεχτεί όλους τους εκβιασμούς των αγορών αλλά και της υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών, βρίσκει ευκαιρία στην κρίση για να περάσει τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που ήθελαν να περάσουν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 2 δεκαετίες, δέχεται πλήρως τις υποδείξεις και τις οδηγίες του επιτρόπου που κατέφτασε με τα νέα μέτρα στο χαρτοφύλακά του και διασφαλίζει το χειρότερο δυνατό μέλλον για τους εργαζόμενους και το λαό.

Και σα να μην έφτανε αυτό, όταν ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε από Γερμανούς δημοσιογράφους αν θα πούλαγε ορισμένα ελληνικά νησιά, αντί να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργού μιας ανεξάρτητης χώρας, επιχειρηματολόγησε για τα χαμηλά μακροπρόθεσμα κέρδη που θα είχε μια τέτοια πολιτική! Όταν μάλιστα ο διεθνής τύπος άρχισε να κοστολογεί και την Ακρόπολη, σύμφωνα με τον τύπο "η κυβέρνηση κράτησε χαμηλούς τόνους"…

Η απολύτως φυσιολογική αντίδραση μιας ομάδας ακτιβιστών, να συμμορφωθεί με τις προσταγές των αγορών και να βάλει πωλητήριο στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, φαίνεται ότι δεν έγινε αντιληπτή από τις αρχές σαν προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Επειδή όμως η εκποίηση της χώρας μας και του μέλλοντός μας δεν είναι αστείο και η μόνη διέξοδος για να αποτραπεί είναι η έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης και η εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής, καλούμε στο συντονισμό και στην κοινή δράση όλο τον κόσμο της αριστεράς, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θ’ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 11/3/2010 και στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο.

•        ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ 2 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ dikaioma.gr

•        ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

•        ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

•        ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


« επιστροφή στη κατηγορία Ειδήσεις